Ta hand om huden när du löptränar

När du löptränar mycket behöver du också duscha många gånger. Att duscha mycket kan göra din hud torr. Om du har fått torr hud för att du har duschat för mycket eller av någon annan anledning är ett tips att testa Canoderm som är ett receptfritt läkemedel. Det finns flera olika anledningar till varför Canoderm är ett bra alternativ mot torr hud. Canoderm innehåller bland annat 5 % karbamid som verkar mjukgörande och bidrar till att torr hud kan behandlas effektivt.

Smörj in dig direkt efter duschen

En stor fördel med Canoderm är att den finns i olika utföranden. Du kan även när din hud inte är lika torr längre fortsätta att använda krämen för att undvika att få torr hud igen eller atopiskt eksem. Ett tips när du ska använda Canoderm efter duschen är att inte låta huden bli helt torr och stram innan du börjar smörja in dig. Om huden är en aning fuktig är det större chans att även kapsla in naturlig fukt i huden.

Duscha i ljummet vatten

När du tar hand om huden på ett bra sätt kan du löpträna hur mycket du vill utan att ha bekymmer med torr hud. För att undvika torr hud är det förutom en bra kräm även en bra idé att duscha i ljummet vatten och undvika allt för hett vatten. Att duscha länge är också en sak som kan orsaka torr hud. Ett annat tips är att hitta en tvål som återfuktar huden och inte torkar ut den.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *