Vikten av att äta rätt vid löpning

Oavsett om du löper på hobbynivå eller är en professionell idrottare så är det viktigt att äta rätt. Det kan faktiskt vara avgörande för vilka resultat du får att äta en kost som kroppen mår bra av och som gör att du orkar träna så mycket som krävs.

Det perfekta mellanmålet

Både före och efter löpning passar det utmärkt med knäckebröd från Wasa för att fylla på med energi. Wasa har färdiga sandwichar i fickformat, vilket är mycket praktiskt om du ger dig iväg på en lång löprunda och vill stanna vid en plats för en paus och ett snabbt mellanmål. Du kan hitta dessa i olika smaker som exempelvis ”Cheese and Paprika” och ”Cheese and Chives”. Om du äter växtbaserat så har de även ett veganskt alternativ med smaken ”Sourcream and Onion”.

Bra energi ger resultat

När du löper förbrukar kroppen mycket energi som måste ersättas. Om du inte har ätit något kan kroppen ta näring från musklerna, vilket inte är önskvärt om du vill uppnå resultat i din träning. Det bästa är att äta en allsidig kost med fetter som är nyttiga. På så vis ser du till att kroppen har de bästa förutsättningarna för att bygga muskler och ge en förbättrad kondition.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *