Så anlägger du en löpslinga

Det kan tyckas väldigt lyxigt att ha möjlighet att promenera eller ägna sig åt löpning på egen mark. Har du tillgång till egen skog eller mark kan det dock vara riktigt trevligt att öppna upp ett motionsspår eller ett promenadstråk längs en naturlig stig i skogen. Läs mer här.

Du behöver i stort sätt bara tillgång till dig själv för att kunna löpträna, men det är fullt möjligt att anlägga en egen löpslinga eller ett motionsspår på din egen mark. Du kan också enkelt ta reda på vilka slingor som finns i din närhet genom att kontakta kommunen. Om du vill anlägga en löpslinga på dig egen mark behöver du tillgång till maskiner. Du hittar allt du behöver hos Kellfri i form av maskiner, redskap och olika typer av tillbehör. Det är allmänt känt att Kellfri har bästa skogsvagnar för ATV, grävaggregat och inte minst ett stort utbud av ATV:er. Du hittar också tillbehör och reservdelar till motorsåg och röjsåg här.

Underhåll din motionsslinga

Du behöver dock kolla upp vilka regler och lagar som gäller för din mark så att du inte hugger ner skyddad skog. I de fall det redan finns motionsslingor kan du använda dig av dem och ägna dig åt att upptäcka nya stråk i din närhet. Kom ihåg att det är enkelt att höra av sig till kommunen och rapportera om underhållet längs löpslingan brister. På kommunens mark är det kommunen som ansvarar för underhållet och på din egen mark är det du själv som behöver se till att underhållet lever upp till befintliga regler och riktlinjer.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *