Få mer pengar över till träningsutrustning genom att spara el

Du som sysslar med löpning har säkert någon gång hört att löpning är en bra sport eftersom den kräver lite utrustning. Det är dock en sanning med modifikation. Sanningen är att ju längre man löptränar, desto mer prylar vill man ha. Det är träningskläder, pulsklockor och bra skor, bara för att ta några exempel. Problemet är dock att dessa prylar är ganska dyra. Hur vore det då att ha ny utrustning som motivation för att spara på elen? Det blir enkelt om du använder dig av https://tibber.com/se/. Här berättar vi hur du ska göra.

Tibber är ett smart elbolag

Ingen har väl undgått vinterns höga elkostnader. Faktum är att det var många hushåll som gick på knäna för att klara elkostnaderna under vinterhalvåret. Hade de istället haft https://tibber.com/se/ som elbolag kunde det ha sett annorlunda ut. Tibber är nämligen ett ovanligt elbolag på det sättet att de vill sälja mindre el. De gör de genom att dels använda sig av 100% förnybar el, helt utan prispåslag, och dels genom att utrusta dig med smarta tekniska lösningar som gör att du enkelt kan följa din elförbrukning. Bland annat erbjuder de en app som tydligt visar hur mycket el som går åt till olika saker i hushållet. Den visar dessutom när elen är som dyrast och när den är som billigast. Kanske kommer du till exempel upptäcka att du gjort misstaget att alltid tvätta dina träningskläder när elen är dyr. Med hjälp av Tibber kan du snabbt ändra på det. Faktum är att appen gör att det nästan känns som en rolig tävling att minska på elförbrukningen, något som säkert tilltalar dig som har löpning som huvudintresse.

Viktigt att vara medveten om sina elkostnader

I Sverige har vi varit ganska bortskämda med elen. Den har helt enkelt inte varit speciellt dyr och vi har därför använt den i överflöd. Så ser det inte riktigt ut längre. Vi måste därför vara mer medvetna om vår elförbrukning. Genom att surfa in hos https://tibber.com/se/ tar du första steget mot en mer medveten elförbrukning. Eftersom du enkelt ser i appen vad tända lampor i varje rum, eller en TV som står på stand by, gör med din elförbrukning blir det mycket lättare att komma ihåg att släcka och stänga av. Har du dessutom en ny, häftig träningspryl som motivation blir det hela ännu enklare. Visste du att du kan spara tusenlappar varje år på att vara medveten kring din elförbrukning?

Roliga träningsprylar att ha som morot

För att höja motivationen ytterligare ett snäpp kan det vara bra att ha några prylar som en extra morot. Vad sägs om en riktigt bra pulsklocka? Den är praktisk både för dig som springer ultra och dig som springer snabb kortdistans. Det är inte heller fel att ha några olika typer av löparskor, till exempel ett par för terräng, ett par för asfalt och ett par riktigt lätta tävlingsskor. Träningskläder går också alltid åt. Sparar du på elen kanske du kan köpa de där löparbyxorna som du alltid har drömt om.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hälsa och löpning

augusti 13, 2022