Välj rätt kläder för löprundan

Löpning är en träningsform som många gillar eftersom att den går att anpassa efter nivå, plats och dagsform. Bra löparkläder är viktigt oavsett om du tränar inför ett maraton eller om du joggar korta rundor. Här kan du läsa mer vad du bör tänka på när du väljer tights, skor och annat som behövs på löprundan.

Bekväma tights

Både män och kvinnor gillar att löpträna i tights. I det svenska vädret passar tights året om. Se till att välja ett par tights som sitter bekvämt. Välj gärna ett par sköna och flexibla seamless tights som inte har några sömmar som skaver. Det populära varumärket aimn erbjuder seamless tights i flera olika färger. Den här typen av tights har dessutom en god andningsförmåga vilket är viktigt för svettiga löparpass. Modellen har ett brett midjeband som ger skön kompression kring magen. Om du är mellan två storlekar bör du alltid välja den mindre storleken eftersom materialet är flexibelt och kan töja sig. Det är dessutom skönare att löpträna i tights som sitter tight över ben, rumpa och midjan.

Skor med bra dämpning

Skovalet är så klart mycket viktigt för den här träningsformen. Skovalet är individuellt och därför bör du alltid välja ett par som passar din fot och ditt behov. De alla flesta som löptränar behöver dock en löparsko med bra dämpning. Välj gärna en storlek större än din vanlig storlek eftersom fötterna kan bli lite svullna under löppasset.

Övrigt

Annat som du kan behöva är en bra sport-BH, en bekväm t-shirt eller linne och kompressionsstrumpor. Om du löptränar på vintern kan det vara bra att komplettera dina långa tights med handskar, mössa och jacka.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *