Styrketräning och yoga

Vill du förbättra din löpning och förebygga skador är det smart att även få in andra typer av träningspass då och då. Styrka och smidighet gör dig till en bättre löpare. Två enkla tips hemma är styrketräning och yoga.

Styrketräning

Starkare muskler kommer ge en bättre hållning vid löpning vilket förbättrar tekniken. Musklerna hjälper till att skjuta ifrån varje steg vilket gör att farten ökar. Så vill du blir snabbare är styrketräning en viktig del att lägga lite tid på. Det behövs inga dyra komplicerade maskiner utan det funkar alldeles utmärkt med kroppens egen tyngd. Coremusklerna är viktiga för en löpare eftersom de håller upp kroppen och ger stabilitet. De tränar du upp genom klassiska sit-ups och det bästa är om du letar upp ett programpå nätet som du kör en gång i veckan.

Yoga

Det är smart att kombinera löpning med yoga. Om du bara tränar löpning kan musklerna bli korta och i yogan sträcker du ut dem och får på så sätt löpningen att kännas lättare. Du kommer även uppleva att du får mer kontroll över kroppen och andningen. Yoga handlar mycket om uthållighet. I yin-yoga hålls samma position i fem minuter och då gäller det att ha den mentala styrkan, vilket du har stor nytta av i intervallträning eller under ett marathonlopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rehabilitering vid skada

november 24, 2021

Löpning ute och inne

januari 27, 2022