Tävlingar i Sverige och utomlands

Det finns alltifrån korta stadslopp till trail i skogen och såklart Marathon och ultralopp.

Korta lopp

Det finns en mängs olika lopp på 5-10 kilometer. Det enklaste är att söka på nätet för att hitta något som passar dig. De flesta städer brukar anordna stadslopp, oftast är det idrottsföreningar som arrangerar dem. Det finns även lopp som går på många platser i Sverige men med samma grund, som Vårruset och Blodomloppet. Du behöver inte ha någon erfarenhet och du kan delta genom att gå hela loppet om du vill. Du kan även satsa på att springa under en viss tid och slå ditt personbästa.

Marathon

Marathon är det mest kända löparloppet och finns över hela världen. Sträckan är alltid 4,2 mil och Marathon är en olympisk gren. Stockholm Marathon är det mest välbesökta i Sverige. Varför inte kombinera träning med semester och delta i Marathon i Venedig eller New York?

Ultralöpning

Om du vill ha en riktig utmaning finns det ultralopp. Ultra är allt som är längre än ett Marathon, men de som springer ultra ser det som en livsstil mer än ett visst antal mil. De största loppen går i Alperna, men det finns även i Sverige, som Stockholm Ultra Marathon och Lidingö Ultra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mål med din löpning

oktober 15, 2021