Mål med din löpning

Det finns lika många inriktningar på löpning som det finns löpare, brukar man säga. Alla hittar sin stil och sina egna mål med träningen. Det är det som är så fantastiskt!

Vardagsmotion

Du ville hitta ett sätt att röra lite mer på dig efter jobbet. Springa en runda ett par gånger i veckan passar in i ditt liv. Du har hittat din runda som du kör, ditt tempo du känner dig bekväm med. Du gillar rutinen och mår bra av det. Perfekt! Kör på det. Kanske kör du ett yogapass ibland och gör några armhävningar och situps efter springturen. På så sätt får du in lite variation och stretching så att kroppen håller längre. Även om du inte gillar tävlingar utan trivs med hemmaträningen så kan du ändå sätta upp små mål som motivation, som att kunna springa runt sjön nästa sommar.

Gemenskap och tävling

Eller så börjar du tröttna lite på att du bara kör samma sak? Kanske blir det ensamt ibland att springa hemma? På träningsanläggningar finns det ofta grupper som springer tillsammans, med eller utan ledare och i olika tempo. Om du är en person som gärna vill sätta upp mål med din träning kan ett mål vara att avancera till den svårare gruppen. Om du vill ha mer utmaning finns det massor med löpartävlingar att anmäla dig till. En bra start kan vara Vårruset eller någon annan lokal tävling. Även om du nytt börjat med löpningen och inte springer så snabbt så är du alltid välkommen att vara med och tävla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rehabilitering vid skada

november 24, 2021